Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Cheval Quancard Fortin Plaisance Saint-Emilion 2017

Cheval Quancard Fortin Plaisance Saint-Emilion 2017
Cheval Quancard Fortin Plaisance Saint-Emilion 2017
Zijdezachte wijn met gedroogd (dadel) en rijp zwart fruit (zwarte kers), vanille, toast en tonen van leer. In de mond is de wijn fruitig en zijdezacht met een drogende afdronk.

Verzendkosten

€ 6,95

Standaard levertijd

1 dag

€ 17,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Geconcentreerde diepe robijnen kleur met geuren van leer, dadel, zwarte kers , toast en vanille. De wijn heeft in de mond een zijdezachte aanzet en geeft een vol mondgevoel met een goede balans tussen fruit en het aanwezige hout. De afdronk is aromatisch en droog met warme, prettige smaken van toast.

Heerlijk bij rood vlees en gegrild wit vlees in saus of bij rijpe zachte kazen.
 

Land Frankrijk
Streek Bordeaux
Substreek/ Appelatie Saint-Emilion
Producent Cheval Quancard
Druivensoort 80% Merlot, 20% Cabernet sauvignon
Smaaktype Vol fruitig rijk
Vinificatie Er worden enkel druiven geselecteerd waarvan Cheval Quancard zeker is dat dit de beste kwaliteit is voor een volle en fruitige wijn met een elegante houtrijping. De druiven gisten en rijpen vervolgens een half jaar in nieuwe eiken barriques (vat van 225 liter).
Houtrijping Ja, 6 maanden in nieuwe barriques.
Houdbaarheid t/m 6 jaar na de oogst
   
Serveertemperatuur 16-18°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 13,0%
   
Informatie (regio) Sinds 1844 heeft Pierre Quancard’s hartstocht doorgewerkt in de hele bedrijfsvoering van Cheval Quancard. Jaar in jaar uit verbouwt en selecteert deze Negociant-wijnmaker een zo hoog mogelijke kwaliteit Bordelaise druiven. Een kleine 20 jaar geleden heeft de nieuwe hoofd-wijnmaker een extra kwaliteitsimpuls gegeven. Cheval Quancard bezit 10 wijndomeinen met in totaal 200 hectare aan wijngaarden. Met deze partners werkt Cheval hand in hand samen om elk jaar hoge kwaliteit te produceren met respect voor de wijngaarden. Voor elke wijn zet Cheval Quancard haar specifieke stijl in van traditionele bereiding met gebruikmaking van de nieuwste technologieën. Primaire doel van Cheval Quancard is om jaarlijks een Bordeaux range aan te bieden die de verwachtingen van kwaliteit, diversiteit en authenticiteit waar maken.