Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Tinto Roa Reserva Ribera del Duero D.O. 2014

Tinto Roa Reserva Ribera del Duero D.O.  2014
Tinto Roa Reserva Ribera del Duero D.O. 2014
Krachtige wijn met een fluwelen textuur volop romig zwart fruit, diepgang, specerijen en structuur.

Verzendkosten

€ 6,95

Standaard levertijd

1 dag

€ 19,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Een diepe, robijnen kleur met tanen rand een zeer diepe concentratie. Rijke geuren van zwarte pruimenjam en rijpe zwarte bramen met volop specerijen als vanille en kokos maar ook balsamico en iets rokerigs van het hout. De wijn heeft een fluwelen aanzet met veel rijkheid van volop zwart fruit en specerijen, een dikke body met een fluwelen textuur en een prettige balancerende ondertoon. De afdronk is smaakvol met balsamico die zeer lang natintelt.

Lekker bij braadstukken, lamsvlees, speenvarken en bij stoofschotels van groot wild of pluimwild.
Land Spanje
Streek Ribera del Duero
Substreek/ Appelatie Ribera del Duero D.O.
Producent Rauda
Druivensoort Tempranillo (Tinta del peis)
Smaaktype Vol fruit romig balans specerijen
Vinificatie De druiven – allen van ranken ouder dan 50 jaar - worden geselecteerd en handmatig geplukt en verdwijnen in grote betonnen tanks voor vergisting op een gecontroleerde temperatuur van 25°C. Hierin ondergaat de wijn maceratie van 15 dagen met een remontage (=overpompen) van 2x per dag. Hierna gaat de wijn in kleine, 1x gebruikte eiken vaatjes – 20% Amerikaans en 80% Frans. De wijn rijpt hierin vervolgens 12 maanden en daarna nog eens 48 maanden in fles.
Houtrijping Ja, 15 maanden in 1x gebruikte houten vaten waarvan 80% Frans (225 liter ) en 20% Amerikaans (225 liter).
Houdbaarheid t/m 10 jaar na de oogst
   
Serveertemperatuur 17-18°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 14,5%
   
Informatie (regio) De gevarieerde bodems van deze 850 tot 950 m hoog gelegen wijngaarden met ranken allen ouder dan 35 jaar zijn zeer kalkrijk, die zich vermengen en overlopn in alluviale, of zanderige of kleien bodems. Het klimaat is extreme continental met 9 maanden winter ( -/- 20°C) en 3 maanden hel ( 42°C). Omdat de knoppen pas eind april “uitbreken” is er een flinke kans op nachtvorstschade. Er valt 450 mm water dus dat is er voldoende maar toch zijn de opbrengsten vrij laag. Geoogst wordt er soms eind November maar de laatste Jaren is dat eerder in de eerste weken van oktober, maar wel als één van de laatsten in Europa. Vandaar de hoge phenolen in de schilletjes.