Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Podere Montale Peposo Rosso IGT Toscano 2016

Podere Montale Peposo Rosso IGT Toscano 2016
Podere Montale Peposo Rosso IGT Toscano 2016

Sappige kersenrode wijn met elegante Mediterrane rijkheid met rood fruit, viooltjes, lichte specerijen en minerale tonen die de wijn prettig maken bij een borrelplank of op een zomers terras.

Verzendkosten

€ 6,95 

Standaard levertijd

1 dag

€ 10,95
€ 9,15
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

De Peposo heeft een ontwikkelde kersenrode kleur en heeft delicate aroma’s van rijpe rode kersen ondersteund door een floraal aroma van viooltjes. De smaak is rijk in zijn elegantie met volop kersen en een ondersteunende balans door de ligging van de wijngaarden op gemiddeld 350 m hoogte. De wijn is toegankelijk en sappig, maar heeft ook enige structuur met mineralen in het middenpallet. De afdronk is licht kruidig, elegant en wordt na een seconde of 20 intenser  en mineraal en houdt zeer lang aan. Door zijn sappigheid is deze wijn ook heerlijk op een zomers terras.
. Traditioneel is dit het land van de Sangiovese. Dezelfde kloon wordt gebruikt als in de wereldberoemde wijn Brunello. De wijngaarden sluiten aan bij deze Montalcino wijngaarden, maar de prijs is toch iets aangenamer.

Lekker bij gedroogde ham, belegen kazen, stukje varkensvlees, borrelplank

 

Land Italië
Streek Toscane
Substreek/ Appelatie  IGT Toscano
Producent Podere Montale
Druivensoort 80% Sangiovese, 10% Cabernet sauvignon en 10% Merlot
Smaaktype Sappig, elegant, fruitig, rond
Vinificatie De Druiven macereren 10 tot 15 dagen in roestvrijstaal voor delicate extractie van tannines en kleuren. Na de malolactische vergisting rijpt de wijn nog een achttal maanden in vat, waarna nog enkele maanden flesrijping alvorens deze op de markt komt.
Houtrijping Nee
Houdbaarheid t/m 6 jaar na de oogst
   
Serveertemperatuur 16°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 13,5%
   
Informatie (regio) Hun wijnen zijn het resultaat van Know how en zeer accurate landbouw met respect voor de biodiversiteit en natuurlijke hulpbronnen. Het doel is om producten te creëren die een harmonieuze afspiegeling vormen van het land en de plantensoorten waarvan de wijngaard een integraal onderdeel is. Ze willen hun totale leefomgeving verbeteren, wat nogal een nobel streven is. De wijnen worden uitsluitend gemaakt met de door hunzelf geoogste druiven. Hun 18 hectare zijn verdeeld tussen Sangiovese, Merlot, Cabernet Sauvignon en een heel klein beetje Chardonnay. De wijngaarden liggen allemaal rondom hun “chateau” met hoogtes tussen 250 tot 450 meter boven de zeespiegel. Door hun “onontdekte en authentieke ” wijngaarden met stenige kleibodems (Galestro)  en oude lavastof liggen waait de zeelucht die zomers voor verfrissing zorgt. Erachter ligt de vulkaan Monte Amiata van ongeveer 1800 m hoogte (vandaar de lava) die voor beschutting zorgt. Zomernachten - met een groot temperatuurverschil t.o.v. de hete dagtemperatuur –geven de druiven diepgang en fraicheur, maar ook iets unieks.
Podere in de naam betekent boerderij and Montale is gewoon een achternaam die grappig genoeg verwijst naar een berg, maar al wel sinds circa 1600 zo wordt genoemd.
Podere Montale
 
 Manager Silvio Mendini komt uit een wijnmakers familie van een klein domein uit Valpolicella. Alhoewel hij eerder besloot na zijn rechtenstudie zich internationaal te ontwikkelen, kreeg hij een jaar of 6 geleden alsnog een vraag of hij een domein wilde gaan bestieren in de wijngaarden van Montecucco (gelegen naast grote buur Montalcino (Brunello)), dus toch in wijn, maar dan in Toscane. In alle ambachtelijkheid draait het primair om vertrouwen en transparantie.Dat sluit fijn bij Dmp aan en dat gevoel hebben we vanaf dag 1. Zijn motto is: Give us the opportunity to innovate, work as a team and get always better! Een 100% Cab sauv in kleine barriques is zo’n voorbeeld.  Geen standaardisatie!  Podere montale maakt terroirwijnen rijk in fruit maar met diepgang, fraicheur en balans met name voor in verfijnde restaurants. De wijngaarden zijn opgekocht en het domein is begonnen in 2015 met hun eerste eigen oogst en de jaren hierna met bottelingen. Podere montale is natuurlijk nog volop bezig om te “integreren”, maar heeft zichzelf wel als doel gezet om de benchmark te worden voor Montecucco.