Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Pierre Morin Sancerre Rosé 2019

Pierre Morin Sancerre Rosé 2019
Pierre Morin Sancerre Rosé 2019
Lichte, fijne rosé van Pinot noir met rood fruit, iets structuur, veel sap en minerale tonen in een verfrissend jasje.

Verzendkosten

€ 6,95

Standaard levertijd

1 dag

€ 16,95
€ 14,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Lichte, fijne rosé van Pinot noir met rood fruit, iets structuur, veel sap en minerale tonen in een verfrissend jasje.

Robert Parker onlangs over Pierre Morin: “Pierre Morin continues to impress me as one of his appellation’s most under-appreciated talents… There is nothing small about his vinous success!”

Niet te versmaden bij een fruits de mers, of bij vettere vissoorten.

 
Land Frankrijk
Streek Loire
Substreek/ Appelatie Sancerre A.C.
Producent Pierre Morin
Druivensoort Pinot noir
Smaaktype fris en fruitig
Vinificatie De druiven voor de Sancerre rosé komen van ranken die tussen 25 en 40 jaar oud zijn. De ranken staan aangeplant op kalksteen met kleien bodems (de beroemde terres blanches) in het Kimmerdidge gedeelte van Sancerre. Deze wijnen uit Bué staan bekend om hun vollere body. Pierre Morin heeft het domein in 2013 overgenomen en sinds de oogst van 2016 werkt hij 100% biologisch. Hij gebruikt geen herbiciden, hij laat gras groeien tussen de rijen met ranken en bewerkt de bodem. Tevens snoeit hij rigoureus voor zeer lage opbrengsten van geconcentreerde Sancerres die zich langzaam ontwikkelen. De druiven worden handmatig geplukt, ondergaan een aantal uren schilinweking en vergisten in emaillen vaten voor een mineralige wijn. Na de fermentatie met enkel de eigen gistcellen rijpt de wijn zeker 6 maanden sur lie voor een wijn met een volle body.
Houtrijping Nee
Houdbaarheid t/m 5 jaar na de oogst
   
Serveertemperatuur 10-11°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 13,0%
   


Informatie (regio)


 
Sinds 2013 heeft  de humorvolle Pierre Morin zijn eigen 9,5 ha tellende Sancerre-domein overgenomen van zijn vader Gérard. Direct koos hij ervoor om biologische wijnen te gaan produceren in zijn wijngaarden gelegen om Bué (90%-kimmeridge) en om Sancerre (10% - kalk). Zijn eerste biologische oogst was in 2015 in zijn wijngaarden op Kimmerdidge bodems. Na flink snoeien en wegknippen van trossen en strenge selectie worden oogsten van geconcentreerde druiven in lage opbrengsten binnengehaald. Al hun druiven worden handmatig geplukt en Pierre probeert zijn eigen balans te vinden met als uitgangspunt een volle “droge” body en diepgang. De diepe concentratie is ook een gevolg van het feit dat vrijwel al hun Sauvignon-ranken 30 jaar of ouder zijn. De sympathieke - en eigenzinnige Pierre heeft in 1999 gewerkt bij het vermaarde Dujac in Bourgogne en heeft gigantisch veel passie in zijn rode wijnen.