Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

J.P. Mertes Goldberg Riesling Sekt Brut 2011

J.P. Mertes Goldberg Riesling Sekt Brut 2011
J.P. Mertes Goldberg Riesling Sekt Brut 2011

Zeer minuscule bubbeltjes zorgen voor een zalig mondgevoel met smaken van gedroogd fruit, mineraliteit, honing en brioche. Wat een elegantie!

Verzendkosten

€ 6,95 

Standaard levertijd

1 dag

€ 18,95
€ 15,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

De Goldberg brut 2011 heeft er inmiddels een aantal jaren flesrijping opzitten en deze Millésime-Riesling brut laat u ervaren hoe ongelooflijk hoog de kwaliteit is van Riesling-sekt. Op eenzelfde methode gemaakt als champagne heeft deze Sekt rijke tonen van gedroogd fruit en mineraliteit. De pareltjes zijn zeer klein en geven een ongelooflijk prettig en fris mondgevoel. Naast het fruit ook honing en brioche in zeer elegante vorm. Wat is dit prettig! Misschien geeft deze Sekt wel een boost aan de export ervan. Onbegrijpelijk dat sekt vrijwel enkel binnen Duitsland waardering krijgt.
Perfecte aperitiefwijnbij ebi tempura en een diversiteit aan seafoodgerechten en natuurlijk tijdens Oud en nieuw.
 

Land Duitsland
Streek Mosel-Saar-Ruwer
Substreek/ Appelatie Saar Sekt Brut
Producent Weingut Johann Peter Mertes
Druivensoort Riesling
Smaaktype Aromatisch en kruidig
Vinificatie De Riesling brut Goldberg 2011 is gemaakt van druiven die enkel afkomstig zijn uit de gelijknamige VDP-Einzellage. Na de flesvergisting rijpt de Brut 12 maanden “sur lattes” en heeft er nu (dec-2016) inmiddels ruim 5 jaar flesrijping erop zitten.
Houtrijping Nee
Houdbaarheid t/m 15 jaar na de oogst
   
Serveertemperatuur 9-10°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 12,5%
   
Informatie (regio)


Johann Peter Mertes

 
Wawerner Goldberg Een bijna twee hectare grote wijngaard in het filetstück van Wawerner Goldbergs is een geschenk uit de hemel voor de zeer goede wijnmaker J.P.Mertes. Twintig jaar geleden was de Goldberg bijna onbekend, maar in de afgelopen jaren is gebleken dat de kwaliteit op gelijke voet staat met de allerbeste wijngaarden. Zo is het opgenomen in de VDP-lijst met de beste “Erste Lagen” uit de Saar. Rond 12 uur ‘s middags schijnt de zon bijna loodrecht op de rijen met wijnstokken, de beste voorwaarde voor een perfecte rijping van de druiven. Lage opbrengsten door wegsnoeien van druiven zijn de basis voor uitstekende wijnen. 

Samen met zijn vouw Dagmar runt J.P. zijn 11,8 hectare grote familiebedrijf (J.P. is 4e generatie) met steile wijngaarden in het Saargebied, te weten in Kanzem, Wawern, Saarburg und Ockfen. Koeler dan de Moezelstreek kunnen Rieslings hier net iets meer finesse krijgen in betere jaargangen. De wijngaarden liggen allen op bodems van Schiefer (Devon). Er wordt vrijwel alleen Riesling verbouwd met een klein perceel in de Goldberg waar Spätburgunder is aangeplant. Overigens moet je dit kleine kwaliteitsdomein niet verwarren met de grootste wijnbottelarij van Duitsland: Peter Mertes. Gedurende het jaar besteedt de perfectionist Johann Peter zeer veel tijd in de wijngaard om de allerbeste druiven van dat jaar te kunnen garanderen.