Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Garnière Gamay-Abouriou Rosé IGP Loire 2019

Garnière Gamay-Abouriou Rosé IGP Loire 2019
Garnière Gamay-Abouriou Rosé IGP Loire 2019

Frisse, droge rosé daardoor gemaakt als begeleider van rauwkost met zijn rode fruit, frisheid en vollere body.

Verzendkosten

€ 6,95 

Standaard levertijd

1 dag

€ 8,25
€ 5,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

De droogste rosé van Garnière gemaakt van de druiven Gamay en Abouriou. De wijn heeft een voor deze streek zeer licht rose kleur. Deze cuvée kenmerkt zich door niet licht ingetogen aroma’s van sappig rood fruit, zijn frisheid, zijn delicaatheid en niet al te volle body.

Bij een vleeswarenplank, bij rauwkost of een rijstschotel met schaaldieren of gewoon als aperitief.

Land Frankrijk
Streek Loire
Substreek/ Appelatie IGP Val de Loire
Producent Domaine de la Garnière
Druivensoort 50% Gamay, 50% Abouriou
Smaaktype Fris, lichte kleur, droog, elegant
Vinificatie De ranken zijn circa 30 jaar oud en staan op 100 à 150m hoogte op een bodem van zanderige kleigrond met schiste met een zuid-oostelijke expositie. De druiven worden direct geperst voor een zo minimaal mogelijke kleurintensiteit. Hierna “Débourbage froid” wat bezinken op lage temperaturen betekent zodat de wijn helder wordt en fruitige geuren krijgt (en geen zwavelgeuren). Hierna vindt vergisting plaats op zeer lage temperaturen met rijping op lie en met een aantal keer battonage voor een rijkere smaak en meer complexiteit, meer body en een langere afdronk. De wijn wordt pas na 6 maanden gebotteld vanwege de lierijping (veel “basiswijnen” vaak al na 2 maanden).
Houtrijping Nee
Houdbaarheid t/m 3 jaar na de oogst
   
Serveertemperatuur 8-9°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 12,5%
   


Informatie (regio)


 

De gebroeders Fleurance zijn de huidige beheerders van het familiebedrijf dat gelegen is in de wijnstreek Sèvre et Maine aan het smalle stroompje Moine.  In dit westelijke Loiregebied- in de omstreken van Nantes – maken ze op 12 hectare de “Muscadet-sur-lie-wijnen” van de druif Melon de Bourgogne. Daarnaast beheren ze ook nog 18 hectare IGP Val de Loire wijngaarden met Chardonnay, Sauvignon blanc et gris, Pinot gris, Cabernet Franc, Gamay, Merlot en Abouriou.
De ondergrond van de wijngaarden zijn met name van schiste met gabbro, gneiss, graniet en micaschiste en hun bodems zijn van klei met kiezels en grind. De meeste wijngaarden hebben een zuid-oostelijke expositie en profiteren van een mild Atlantisch klimaat en het gematigde Anjou-klimaat maakt de druiven rijp met de Loire die ook een rol hierin speelt. Om het sur lie proces nog beter te monitoren rijpen de wijnen in grote glazen vaten!!
Hun filosofie is handmatig werk met veel respect voor Flora en Fauna wat resulteert in genereuze – en complexe wijnen voor een zo noordelijk gelegen wijnstreek.  Wat weet de familie Fleurance veel smaak uit hun Melon de Bourgogne te halen.
Hun wijnen hebben elegantie en finesse en als je op zoek gaat naar smaken wordt de wijn steeds intrigerender. Muscadet was aan het krimpen maar de nieuwe ontwikkeling van diverse crus met vele jaren sur lie rijping zetten deze ingetogen wijn weer terug op de kaart. Domaine de la Garnière heeft een Muscadet met barriquerijping en een cuvée met 40 maanden sur lie rijping.
Intrigerende wijnen met een zeer hoge inzetbaarheid bij verfijnde gerechten.