Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Domaine de la Garnière Cabernet franc IGP Loire 2016

Domaine de la Garnière Cabernet franc IGP Loire 2016
Domaine de la Garnière Cabernet franc IGP Loire 2016

Eigenzinnige, sappige, droge en lichtvoetige, rode, zomerwijn met frambozen en iets peperigs.

Verzendkosten

€ 6,95 

Standaard levertijd

1 dag

€ 8,95
€ 5,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

De Cabernet franc heeft een eigenzinnig karakter met "Pyrazine". Dit geeft een vegetale sensatie in deze wijn. Deze wijn kenmerkt zich door aroma’s van sappig rood fruit als frambozen. De aanzet is sappig en geeft een zacht mondgevoel met zoals de Fransen noemen "poivron" die hem iets extra's geven. Doordat de wijn echt droog is, geeft de wijn wel een drogend mondgevoel maar de tannines zijn aan de lage kant. Fris, delicaat, sappig en eigenzinnig!

Als aperitief, of op een warm terras, bij een vleeswarenplank, gevogelte en als het heel warm is bij diverse zomerse gerechten.

 

Land Frankrijk
Streek Loire
Substreek/ Appelatie IGP Val de Loire
Producent Domaine de la Garnière
Druivensoort Cabernet franc
Smaaktype fris en fruitig
Vinificatie De ranken zijn circa 30 jaar oud en staan op 100 à 150m hoogte op een bodem van zanderige kleigrond met schiste met een zuid-oostelijke expositie. De wijn macereert een dag of 6 zodat deze zo weinig mogelijk tannines vergaart. Na Soutirage (overpompen) rijpt de wijn 6 maanden in een in de bodem ingebouwde souterrain van glas.
Houtrijping Nee
Houdbaarheid t/m 5 jaar na de oogst
   
Serveertemperatuur 16-17°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 12,0%
   


Informatie (regio)


 

De gebroeders Fleurance zijn de huidige beheerders van het familiebedrijf dat gelegen is in de wijnstreek Sèvre et Maine aan het smalle stroompje Moine.  In dit westelijke Loiregebied- in de omstreken van Nantes – maken ze op 12 hectare de “Muscadet-sur-lie-wijnen” van de druif Melon de Bourgogne. Daarnaast beheren ze ook nog 18 hectare IGP Val de Loire wijngaarden met Chardonnay, Sauvignon blanc et gris, Pinot gris, Cabernet Franc, Gamay, Merlot en Abouriou.
De ondergrond van de wijngaarden zijn met name van schiste met gabbro, gneiss, graniet en micaschiste en hun bodems zijn van klei met kiezels en grind. De meeste wijngaarden hebben een zuid-oostelijke expositie en profiteren van een mild Atlantisch klimaat en het gematigde Anjou-klimaat maakt de druiven rijp met de Loire die ook een rol hierin speelt. Om het sur lie proces nog beter te monitoren rijpen de wijnen in grote glazen vaten!!
Hun filosofie is handmatig werk met veel respect voor Flora en Fauna wat resulteert in genereuze – en complexe wijnen voor een zo noordelijk gelegen wijnstreek.  Wat weet de familie Fleurance veel smaak uit hun Melon de Bourgogne te halen.
Hun wijnen hebben elegantie en finesse en als je op zoek gaat naar smaken wordt de wijn steeds intrigerender. Muscadet was aan het krimpen maar de nieuwe ontwikkeling van diverse crus met vele jaren sur lie rijping zetten deze ingetogen wijn weer terug op de kaart. Domaine de la Garnière heeft een Muscadet met barriquerijping en een cuvée met 40 maanden sur lie rijping.
Intrigerende wijnen met een zeer hoge inzetbaarheid bij verfijnde gerechten.