Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Finca Collado Syrah + Monastrell 2017

Finca Collado Syrah + Monastrell 2017
Finca Collado Syrah + Monastrell 2017

Niet al te zware maar wel zachte, zwoele wijn met zwart fruit en specerijen die door voldoende frisheid erg prettig is om zo te drinken maar een weldaad bij de BBQ of gegrild vlees.

Verzendkosten

€ 6,95 

Standaard levertijd

1 dag

€ 10,50
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Behoorlijk diepe bijna paarse kleur met geuren van rijp zwart fruit, koffie, zwoele specerijen en iets van tabak van de Monastrell. In de mond is deze wijn zeer toegankelijk en smaakvol met fluweelzacht sappig  zwart fruit, enige diepgang met hele zachte tannines en een zachte afdronk met zwoele specerijen.

Lekker bij
Deze droge wijn kan prima op zichzelf en zal met elke slok nog meer gaan intrigeren. Maar kan ook bij pure chocolade, .rode vleeswaren, gegrild vlees (een weldaad bij de BBQ; vanwege de voldoende diepgang van zuren) en rijpe, zachtere kazen.


 

Land Spanje
Streek Alicante
Substreek/ Appelatie Alicante D.O.P.
Producent Finca Collado
Druivensoort  85% Syrah en 15% Monastrell
Smaaktype Elegant en rond
Vinificatie   De wijngaarden liggen op 600 m hoogte. De voor Finca Collado jonge Syrah ranken staan met een hoge dichtheid aangeplant op zanderige bodems in de Vinalopó-vallei  in de Alicante-hooglanden. De ranken mogen gesproeid worden in geval van extreme droogte.  De Monastrell druiven groeien aan vrijstaande 40 jaar oude gobelet ranken in de buurt van het Salinas meer.  De Syrah druiven macereren 5 dagen op lage temperatuur als basis voor de “basiswijn” van Finca collado. Zodat de wijn niet de zwaar wordt. Na de fermentatie verblijft de Syrah-wijn 9 maanden in roestvrijstaal op de gistcel. De Monastrell rijpt dezelfde tijd in kleine eiken vaten. Na de Malolactische fermentatie worden de Syrah en Monastrell samengevoegd in 2 keer gebruikte, kleine eiken vaten en rijpt de wijn nog 1 à 2 maanden.  Er zijn 6534 flessen gemaakt van de oogst van 2017!
 
Houtrijping Ja, de Monastrell rijpt eerst 9 maanden in kleine eiken vaten, waarna deze wordt geassembleerd met de in roestvrijstaal gerijpte Syrah. Hierna rijpt de wijn nog 1 à 2 maanden in 2 keer gebruikte kleine eiken vaten
Houdbaarheid t/m 8 jaar na de oogst
   
Serveertemperatuur 14-16°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 14,0%
   
Informatie (regio) In de binnenlanden van de provincie Alicante (circa 40 km van de Méditerranée) in het hart van Monastrell-land ligt dit 19e eeuwse gerenoveerde wijngoed.  De wijngaarden van Collado zijn gelegen in de hooglanden van Alto Vinalopó op 500 à 600 m hoogte. In perfecte harmonie met haar omgeving op een terroir dat mineraliteit, complexiteit en elegantie geeft aan haar wijnen. Voegt wijnmaker Joan Guia ook nog eens karakter toe aan de wijnen. Dit 12 ha grote artisan-wijngoed heeft voor elk van haar druivensoorten andere wijngaarden met een goede drainage. De Mediterrane zon geeft rijpheid en de hoge ligging zorgt voor de gewenste langzamere rijping waar de zomerse zeewind de druiven ook verkoelen. Het resultaat zijn single-vineyard wijnen met delicaatheid en expressie, met veel toewijding en passie gemaakt. De grenzeloze gastvrijheid van de familie Castello gecombineerd met de zeer hoge inzetbaarheid van haar wijnen en de top van de heuvel (collado) veroveren een ieders hart.