Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Finca Collado Original 2012

Finca Collado Original 2012
Finca Collado Original 2012

Rijke geurende wijn met volle smaken van rijp romig zwart fruit, zwoele specerijen, toast met een volle structuur en diepgang

Verzendkosten

€ 6,95 

Standaard levertijd

1 dag

€ 12,50
€ 11,25
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

De robijnen kleur met de granaatkleurige rand van de wijn verraadt de lange flesrijping. In de geur aromatische geuren van rijp zwart fruit, maar ook iets van koffie en een lichte sensatie van leer. In de mond direct de zachte textuur met zwoel zwarte fruit en zoete specerijen. De smaken zijn erg prettig in balans, doordat de hoge ligging en het ’s ochtends vroeg plukken, diepgang geven aan deze Original. Bovendien zorgt dat voor een hoge inzetbaarheid bij een keur aan vleesgerechten. De body is niet te zwaar en maakt de wijn drinkbaar met enige, rijpe tannines en een sensatie van de battonage?  In de afdronk volle smaken van koffie en wat leer, die lang natintelen.

Lekker bij rijpe kazen, gedroogde ham, gegrild rood vlees in saus of runderstoof.


 

Land Spanje
Streek Alicante
Substreek/ Appelatie Alicante D.O.P.
Producent Finca Collado
Druivensoort Cabernet sauvignon en merlot
Smaaktype Stevig rijp smaakvol diepgang
Vinificatie De wijngaarden liggen op 600 m hoogte. De Cabernet ranken waren destijds 30 jaar oud en staan op zanderige kalkterrassen. De Merlot ranken zijn even oud en staan op klei met leembodems. In  september 2012 werden de druiven handmatig geplukt.  De schilletjes macereren 9 dagen in de wijn waarbij er een aantal keer zeer zacht gebatonneerd werd. Na de fermentatie verblijft de wijn 2 maanden in tanks, waarna deze wordt overgepompt naar kleine eiken vaatjes die max 2 keer zijn gebruikt. Het grootste gedeelte hiervan is Frans. De wijn verblijft 12 maanden in de vaten en wordt vervolgens geassembleerd en is in julu 2014 op fles gegaan.
Houtrijping Ja, 12 maanden in kleine eiken vaten grotendeels Frans en deels Amerikaans.
Houdbaarheid t/m 10 jaar na de oogst
   
Serveertemperatuur 15-16°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 14,5%2012

Original

 
Een lange periode zonder regen in het groeiseizoen met een zeer warme augustusmaand gevolgd door zachte temperaturen in september. Koele nachten stelden de oogst uit en zorgden voor verfijning in de druif.


Op het etiket een paard die overloopt in een tractor. Deze wijn geeft het beste de historie en de ambachtelijkheid van het wijngoed weer. Het was de eerste assemblage die werd gebotteld in Vinalopo-vallei en is nog steeds erg origineel. Met de tractor rijd Collado naar de wijngaarden. Het paard is al even verdwenen, maar haar kracht is nog steeds leidend voor het domein!
 
Informatie (regio) In de binnenlanden van de provincie Alicante (circa 40 km van de Méditerranée) in het hart van Monastrell-land ligt dit 19e eeuwse gerenoveerde wijngoed.  De wijngaarden van Collado zijn gelegen in de hooglanden van Alto Vinalopó op 500 à 600 m hoogte. In perfecte harmonie met haar omgeving op een terroir dat mineraliteit, complexiteit en elegantie geeft aan haar wijnen. Voegt wijnmaker Joan Guia ook nog eens karakter toe aan de wijnen. Dit 12 ha grote artisan-wijngoed heeft voor elk van haar druivensoorten andere wijngaarden met een goede drainage. De Mediterrane zon geeft rijpheid en de hoge ligging zorgt voor de gewenste langzamere rijping waar de zomerse zeewind de druiven ook verkoelen. Het resultaat zijn single-vineyard wijnen met delicaatheid en expressie, met veel toewijding en passie gemaakt. De grenzeloze gastvrijheid van de familie Castello gecombineerd met de zeer hoge inzetbaarheid van haar wijnen en de top van de heuvel (collado) veroveren een ieders hart.