Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Chateau d'Avrillé Saumur-Champigny Les Perruchers 2016

Chateau d'Avrillé Saumur-Champigny Les Perruchers 2016
Chateau d'Avrillé Saumur-Champigny Les Perruchers 2016

Redelijk gestructureerde wijn met vers rood fruit (framboos) en minerale tonen met die typerende vegetaliteit en atypische rondeur en een droge afdronk.

Verzendkosten

€ 6,95 

Standaard levertijd

1 dag

€ 11,95
€ 7,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

De Saumur champigny heeft een behoorlijk diepe concentratie met een fruitig en bloemig parfum. In de aanzet de volle smaak van frisse, sappige framboosjes en viooltjes. Hierna in volgen elegante maar o zo typische vegetale tonen van Cabernet franc, maar ook een licht aardse toon. De wijn heeft een prettig aanvoelende rondeur die overgaat in een drogende, smaakvolle afdronk waarin de frisheid van de wijn wordt bevestigd met net aan rijpe tannines.

Lekker bij gegrild vlees, charcuterie, rijpere kazen en cote de boeuf.

 
Land Frankrijk
Streek Loire
Substreek/ Appelatie  Saumur-Champigny
Producent Chateau d'Avrillé
Druivensoort Cabernet franc
Smaaktype Fruitig en sappig
Vinificatie

De druiven rijpen 8 maanden in roestvrij staal voor een fruitige en sappige wijn.

Houtrijping Nee
Houdbaarheid t/m 9 jaar na de oogst
   
Serveertemperatuur 14-16°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 12,5%
   
Informatie (regio)

Het chateau bevindt zich aan de oude Romeinse weg van Angers naar Poitiers. Het oude Chateau stamt deels uit de 16e en deels uit de 17e eeuw. De familie Bioteau bewoont het chateau sinds 1938. Vanaf dat moment zijn de 17 hectare aan wijngaarden uitgebreid tot bijna 200 hectare die bewerkt worden onder leiding van de 3e generatie Pascal en 4e generatie Charles-Eusèbe.

 

De bodems van Avrillé in het westen (Anjou (Massif Armoricain)) bestaan uit leisteen en Carbon (mengsel van kalksteen en koolstof) . In het oosten (bekken van Parijs) bestaan de bodems uit krijt met een toplaag van kalksteen en silica. Avrillé heeft Gamay, Cabernet, Chenin, Sauvignon and Chardonnay aangeplant staan. De wijngaarden worden met respect voor het milieu bewerkt.