Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Capitelles Réboussiers rosé 2021

Capitelles Réboussiers rosé 2021
Capitelles Réboussiers rosé 2021
Lichtgekleurde en frisse rosé met rood fruit, veel smaak en balans

Verzendkosten

€ 6,95

Standaard levertijd

1 dag

€ 7,50
€ 6,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
De Réboussiers gris heeft een lichtrose ‘courante’ kleur en zit in een fles met “condens”. In de neus rode bessen en aardbeien met iets ziltig. In de mond een levendige aanzet en die vollere body met balans die een prettig mondgevoel geeft. Daarna wat kruiden en goede lengte.
Als aperitief, bij de grill en zomerse gerechten

 
Land Frankrijk
Streek Cévennes - Gard
Substreek/ Appelatie IGP Pays de Cévennes
Producent Cave des Capitelles
Druivensoort Grenache
Smaaktype lichtgekleurd, zacht, fris, rood fruit
Vinificatie De druiven groeien op de Cévennes-heuvels op mergelbodems met grote keien en genieten van de Mediterrane zon. Elke wijngaard wordt “bewaakt”.  's Ochtends vroeg worden de net aan rijpe druiven handmatig geplukt voor voldoende frisheid in de druif.  De wijn hebben een korte maceratie voor een zuchtje kleur en worden op koudere temperaturen vergist in een betonnen vat. Daarna wordt de wijn overgepompt naar een roestvrijstalen vat waarin deze temperatuurgecontroleerd  verder rijpt.
Houtrijping Nee
Houdbaarheid t/m 3 jaar na de oogst.
   
Serveertemperatuur 8-10°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 12,5%Informatie (regio)


 
Het heeft even geduurd maar we hebben een Coöperatieve Cave gevonden met zuivere wijnen en een vollere body, veel smaak en ook nog balans. We wilden bewust een Cave uit de Cévennes vanwege de betere balans. We zijn fan!
Sinds kort is Capitelles HVE gecertificeerd, wat zoveel wil zeggen als dat ze in de wijngaarden en in de kelder op op 4 gebieden milieuvriendelijke maatregelen nemen. Daarnaast volgen ze de druif tot aan de fles, is er perceelselectie en wordt er op elk terroir ook de “juiste” druif aangeplant. De kwaliteitsbewuste leden en medewerkers worden beloond.
Aan het hoofd van de Capitelles staat de begin dertiger Aude Tisseraud (links op de foto), een dame die diverse functies gehad heeft in de voorgaande 8 jaren en nu het beleid mag bepalen.
We voeren de cépagewijnen Chardonnay, Sauvignon en Viognier, Merlot, Cab sauv en Syrah. Daarnaast een houtgerijpte Merlot, een houtgerijpte Duché d’Uzès rood en hun “topwijnen”een witte en een rode Côte du Rhône. En een erg prettige “lichte” rosé van Grenache.