Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Coeur de sélection Grenache gris 2021

Coeur de sélection Grenache gris 2021
Coeur de sélection Grenache gris 2021
Frisse en zuivere Provencestijl rosé met smaak, body, balans en fruit met een "gris"kleurschakering

Verzendkosten

€ 6,95

Standaard levertijd

1 dag

€ 6,80
€ 6,10
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
De Cœur de sélection heeft een lichtrose ‘courante’ kleur. In de neus framboosjes en aardbeien met iets ziltigs en kruidigs. In de mond een droge aanzet en die vollere body met balans die een prettig mondgevoel geeft. Daarna zilte mineralen met een lange afdronk van garrigues.
(veel massarosé van gerenommeerde producenten zijn aangesuikerd met “zoetreserve” en hebben een uitgesproken zoetje, zijn waterig (aangewaterd) en hebben een mondgevoel van 5 à 10 seconden)  

Als aperitief, gegrild vlees, charcuterie, pizza's, rauwkost

 
Land Frankrijk
Streek Cévennes - Gard
Substreek/ Appelatie IGP Pays de Cévennes
Producent Cave des Capitelles
Druivensoort Grenache
Smaaktype lichtgekleurd, zacht, fris, body, fruit
Vinificatie De druiven groeien op de Cévennes-heuvels op mergelbodems met grote keien en genieten van de Mediterrane zon. Elke wijngaard wordt “bewaakt”.  's Ochtends vroeg worden de net aan rijpe druiven handmatig geplukt voor voldoende frisheid in de druif.  De wijn wordt direct geperst voor een zuchtje kleur en op koudere temperaturen vergist in een betonnen vat. Daarna wordt de wijn overgepompt naar een roestvrijstalen vat waarin deze temperatuurgecontroleerd  verder rijpt.
Houtrijping Nee
Houdbaarheid t/m 3 jaar na de oogst.
   
Serveertemperatuur 8-10°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 12,5%Informatie (regio)


 
Het heeft even geduurd maar we hebben een Coöperatieve Cave gevonden met zuivere wijnen en een vollere body, veel smaak en ook nog balans. We wilden bewust een Cave uit de Cévennes vanwege de betere balans. We zijn fan!
Sinds kort is Capitelles HVE gecertificeerd, wat zoveel wil zeggen als dat ze in de wijngaarden en in de kelder op op 4 gebieden milieuvriendelijke maatregelen nemen. Daarnaast volgen ze de druif tot aan de fles, is er perceelselectie en wordt er op elk terroir ook de “juiste” druif aangeplant. De kwaliteitsbewuste leden en medewerkers worden beloond.
Aan het hoofd van de Capitelles staat de begin dertiger Aude Tisseraud (links op de foto), een dame die diverse functies gehad heeft in de voorgaande 8 jaren en nu het beleid mag bepalen.
We voeren de cépagewijnen Chardonnay, Sauvignon en Viognier, Merlot, Cab sauv en Syrah. Daarnaast een houtgerijpte Merlot, een houtgerijpte Duché d’Uzès rood en hun “topwijnen”een witte en een rode Côte du Rhône. En een erg prettige “lichte” rosé van Grenache.