Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Alfred Meyer Gewurztraminer Délice d'Automne 2016

Alfred Meyer Gewurztraminer Délice d'Automne
Alfred Meyer Gewurztraminer Délice d'Automne 2016

Lichtzoete, strogele, intens aromatische wijn met geuren en smaken van rozen, abrikozen en passievrucht. Délice is krachtig, gul en harmonieus door de redelijke zuren en niet al te hoge alcohol.

Verzendkosten

€ 6,95 

Standaard levertijd

1 dag

€ 17,25
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

De Délice is een lichtzoete wijn met een rijpe strogelen kleur en een aromatisch “bouquet” met enige finesse. De rijping op granieten bodems geeft deze Gewurztraminer zijn intens aromatische karakter met geuren van rozen, gedroogde abrikozen en passievrucht. In de mond is de Délice krachtig, gul en harmonieus door de redelijke zuren die deze laatgeplukte wijn bezit en het alcoholpercentage is nog beneden de 14%! De afdronk is zeer vol met kruidjes en het volle, zoete fruit.


Perfect als aperitief bij foie gras, maar ook bij desserts met fruit die niet al te zoet zijn.
 
Land Frankrijk
Streek Elzas
Substreek/ Appelatie Gewurztraminer
Producent Vins Alfred Meyer
Druivensoort Gewurztraminer
Smaaktype Zoet
Vinificatie De druiven worden geplukt als ze volledig rijp zijn en het hele jaar meer dan voldoende verzorgd voor een optimale zoet-zuur balans. Na de vergisting rijpt de wijn 8 maanden sur lie in een inox tank zodat deze extra body en complexiteit krijgt maar wel nog enige frisheid behoudt!
Houtrijping Nee
Houdbaarheid t/m 6 jaar na de oogst
   
Serveertemperatuur 9-10°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 13,5%
   
Informatie (regio) Sinds 2003 beheert Daniel Meyer dit 7 ha. tellende familiedomein in het plaatsje Katzenthal net buiten de agglomeratie Colmar (nabij Turckheim; Zind-Humbrecht). Deze 7 hectare zijn opgebouwd uit 45 percelen in zes dorpjes: Katzenthal Ammerschwihr, Sigosheim, Kientzheim, Turckheim en Ingersheim. De bodems zijn dan ook zeer divers en de wijngaarden hebben elk hun eigen bodemsoort en expositie t.o.v. de zon. Met passie en respect voor tradities en het milieu zet Daniel zich samen met zijn vrouw Christine in om hun expertise steeds weer te vergroten en om hun kwaliteit voor te stellen aan de wereld. Nieuwe stijl Elzas met een zeer mooi zoet-zurenspel. Gedurende het groeiseizoen wil Daniel Meyer het rendement van de wijnstokken en de groei van de planten onder controle houden. Takken worden verwijderd of getrimd voor een betere blootstelling van de druiven aan de zon. De wijngaarden van Katzenthal vormen een uniek microklimaat omdat ze aan 3 zeiden worden beschut van wind door de Vogezen en dagelijks veel zonuren hebben.