Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Alfred Meyer Brutz de Katz Crémant d'Alsace

Alfred Meyer Brutz de Katz Crémant d'Alsace
Alfred Meyer Brutz de Katz Crémant d'Alsace

Kwalitatief zeer goede droge, mousserende wijn met zeer rijp fruit (citroenschil, witte perzik) , zeer fijne bubbeltjes en een behoorlijke body die is gemaakt van de oude ranken van de Pinot Auxerrois

Verzendkosten

€ 6,95 

Standaard levertijd

1 dag

€ 16,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

De Brut de Katz is gemaakt van de Vieilles vignes (oude ranken) van de Pinot Auxerois druif. In de neus frisse tonen van citroenschil en lichte brioche-sensatie. In de mond direct heerlijk rijpe witte perzik. De zeer kleine belletjes die in het glas “kettingen” blijven vormen geven een heerlijk mondgevoel. Deze Crémant is droog, heeft structuur en een zeer lange afdronk. Perfect als aperitief, maar ook erg lekker bij een keur aan gerechten of na de maaltijd voor een verfrissende werking.
Heerlijk als aperitief maar ook bij wit vlees, zeevruchten, gegrilde vis, vis in saus, maar ook bij Elzasser zuurkool.

 

Land Frankrijk
Streek Elzas
Substreek/ Appelatie Cremant d'Alsace
Producent Vins Alfred Meyer
Druivensoort Pinot Auxerrois
Smaaktype Fruitig verfijnd elegant
Vinificatie Een Crémant heeft de 2e vergisting alsook de rijping net als Champagne op fles. De flesrijping duurt ongeveer 18 maanden, De basiswijn heeft gerijpt in oude eiken vaten.
Houtrijping Ja, de basiswijn rijpt een paar maanden op oude eiken vaten.
Houdbaarheid t/m 3 jaar na aankoop.
   
Serveertemperatuur 8-10°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 12,5%
   
Informatie (regio) Sinds 2003 beheert Daniel Meyer dit 7 ha. tellende familiedomein in het plaatsje Katzenthal net buiten de agglomeratie Colmar (nabij Turckheim; Zind-Humbrecht). Deze 7 hectare zijn opgebouwd uit 45 percelen in zes dorpjes: Katzenthal Ammerschwihr, Sigosheim, Kientzheim, Turckheim en Ingersheim. De bodems zijn dan ook zeer divers en de wijngaarden hebben elk hun eigen bodemsoort en expositie t.o.v. de zon. Met passie en respect voor tradities en het milieu zet Daniel zich samen met zijn vrouw Christine in om hun expertise steeds weer te vergroten en om hun kwaliteit voor te stellen aan de wereld. Nieuwe stijl Elzas met een zeer mooi zoet-zurenspel. Gedurende het groeiseizoen wil Daniel Meyer het rendement van de wijnstokken en de groei van de planten onder controle houden. Takken worden verwijderd of getrimd voor een betere blootstelling van de druiven aan de zon. De wijngaarden van Katzenthal vormen een uniek microklimaat omdat ze aan 3 zeiden worden beschut van wind door de Vogezen en dagelijks veel zonuren hebben.