Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Adélaïde Gaillac Voltige rouge 2007

Adélaïde Gaillac Voltige rouge 2007
Adélaïde Gaillac Voltige rouge 2007

Full body wijn die nog opvallend "jong" aandoet met volop rijp, donker fruit, frisheid en structuur.

Verzendkosten

€ 6,95 

€ 11,95
€ 9,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

De Voltige 2007 lijkt haast nog jong. In het glas een diepe robijnen kleur met enige verkleuring aan de rond. Uit het glas komen geuren van deels gedroogd en rijp zwart fruit zoals cassis maar ook van rode kersen, specerijen, cederhout en van potlood en paprika.
In de mond volop zwart, maar fris fruit, maar ook vlezige tonen. Je proeft het frisse van het klimaat en tijdens de afdronk beginnen de tannines nog wat te drogen. fascinerend en zeer inzetbaar bij een vleesgerecht!

’s Avonds op de bank of bij rood vlees en gegrild vlees. Door zijn niet al te hoge alcoholpercentage een niet al te zware wijn.

 

Land Frankrijk
Streek Sud Ouest
Substreek/ Appelatie Gaillac AC
Producent Chateau Adélaïde
Druivensoort 55% Braucol en 45% Cabernet sauvignon
Smaaktype Complex, structuur, verfijnd, krachtig, diep
Vinificatie Grotendeels handmatig geplukt, worden de druiven ontsteeld en macereren daarna een hele maand in zowel beton als inox tussen 24 en 26°. Tijdens de fermentatie ondergaat de wijn 3x daags pigéage (het onderdompelen van de vaste massa bovenop, zodat deze niet uitdroogt. De wijn krijgt meer lucht wat leidt tot een veel diepere kleurextractie en tot meer tannines). Hierna wordt de wijn overgepomt naar barriques van 400 liter die elke 4 jaar vernieuwd worden.
Houtrijping Ja, 12 maanden in barriques van 400 liter, waarvan 1/4 nieuw.
Houdbaarheid Minimaal 18 jaar na de oogst
   
Serveertemperatuur 16-17°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 13,0%
   
Chateau Adélaïde





Braucol




 
Gelegen in de Sud Ouest maakt de familie Ferretti op traditionele wijze Gaillac wijnen met inheemse en regionale druivensoorten als Braucol, Duras, Mauzac en loin de l’oeil. Op hun 14 hectare aan wijngaarden tref je ook nog Syrah, Sauvignon, Cabernet en Merlot aan. De wijnbouw gebeurt op duurzame wijze: regelmatige grondbewerking geeft stikstof aan de plant en zuurstof aan de klei-humus bodems. Tenslotte worden alle druiven handmatig geplukt.

Ook wel bekend als Fer en Fer Servadou, maar in Gaillac noemt men hem Braucol. Is de meest aanwezige druivensoort, waar Duras dat eerst was. Heeft een diepe kleurintensie, is geconcentreerd, flink gestructureerd en heeft intrigerende geuren. Is een voorvader van Carmenère!